Ingredience
• 80 dkg hladké mouky
• 15 dkg rostlinného tuku (hera)
• 4 celá vejce
• 28 dkg prosátého moučkového cukru
• 4 lžíce rozpuštěného medu (nesmí být horký)
• 14 tlučených nebo umletých hřebíčků
• 1 kávová lžička skořice
• 2 kávové lžičky tlučeného nebo mletého anýzu
• 1 lžička sody
• na potření 2 celá rozšlehaná vejce
Poleva:
• 23-30 dkg moučkového cukru
• citronová šťáva
Postup:
Z odpočinutého těsta vyvalujeme placky asi 1/2 cm tlusté a vykrajujeme tvary (nezapomeňte na dírku pro stužku). Pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova, okamžitě po upečení (ještě na plechu) potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky jsou okamžitě měkké.