Solamylové cukroví

Solamylové cukroví

Ingredience

• 30 dkg hladké mouky 
• 20 dkg solamylu 
• 20 dkg moučkového cukru 
• 30 dkg rostlinného tuku (hera) 
• 2 žloutky 
• šťáva z jednoho citrónu nebo 3 lžičky citronky 
• rybízová marmeláda (nejlépe domácí) 
• čokoláda na vaření 

Postup: 

V míse smícháme rukou mouku, solamyl, cukr, přidáme nakrájený tuk a žloutky a citonovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbec nevadí, bude-li to přes noc). 
Z odpočinutého těsta po částech rozválíme na pomoučené podložce pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (sudý počet), které pokládáme na tukem vymazaný plech (případně vyložený pečícím papírem). Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 8- 10 minut. Pozor - cukroví musí být i po upečení velmi světlé. Vychladlé tvary spojujeme rybízovou marmeládou a pomocí mašlovačky zdobíme čokoládou. 
Pozn. na závěr - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.