Medovník

Medovník

Ingredience

V páře se vaří
• 1 lžíce medu 
• 2,5 dkg másla 
• 10 dkg cukru 
• 1 lžička skořice 
• 1 lžička sody 
• 1 vejce

Vyndáme z páry a přidáme 23 dkg hladké mouky a pořádně prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme na pečícím papíru po dvou na plechu.

Krém
• 1 šlehačka 
• 2 lžíce maizeny

Postup

Uvaříme kaši, necháme vychladnout a zašleháme 5 dkg másla a malý šálek hořké silné kávy. Můžeme přidat trošku moučkového cukru. Každou placku před namazáním potřeme mašlovačkou rumem, mezi 3. a 4. placku dáme ještě ostřejší marmeládu. Krémem namažeme i vrchní placku a okraje.
Perník na strouhání a mleté vlašské ořechy smícháme a posypeme celý dort.
Zabalíme do alobalu a necháme proležet.