Skořicové hvězdičky - s polevou

Skořicové hvězdičky - s polevou

Ingredience:

Těsto:
• 3 vejce 
• 300 g cukru krupice 
• 50 g hladké mouky 
• vanilkový cukr 
• 625 g mletých mandlí 
• 2 lžičky skořice

Poleva:

• 1 bílek 
• 100 g moučkového cukru

Postup:

Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle a skořici a vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na ½ cm silnou placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr, tímto sněhem potíráme hvězdičky. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut. (Pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout!)