Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ingredience:

• 6 bílků 
• 28 dkg pískového cukru 
• 30 dkg jemně mletých vlašských ořechů 
• 14 dkg výběrové polohrubé mouky 
• 28 dkg rozpuštěného vlažného tuku /Smetol, Sluna/

Příprava:

V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě /180°C/ do světle hněda. Hned horké polejeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody.

Žloutková poleva :

6 žloutků ušleháme s 28 dkg pískového cukru