Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Ingredience:

• 1 hrnek moučkového cukru 
• 2 celá vejce 
• 1 hrnek mléka 
• 2 hrnky polohrubé mouky 
• 1/2 hrnku oleje 
• 1 prášek do pečiva

Posyp:

• 1 hrnek strouhaného kokosu 
• 1/2 hrnku moučkového cukru 
• 1 šlehačka

Postup:

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.