Řezy RaffaeloIngredience:
• 1 hrnek moučkového cukru
• 2 celá vejce
• 1 hrnek mléka
• 2 hrnky polohrubé mouky
• 1/2 hrnku oleje
• 1 prášek do pečiva
Posyp:
• 1 hrnek strouhaného kokosu
• 1/2 hrnku moučkového cukru
• 1 šlehačka
Postup:
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.